06 254 757 15 bureau@veroz.nl
Selecteer een pagina

Het VEROZ-team feliciteert Cornelis Boersma, VEROZ-hoogleraar aan de OU met dit baanbrekende project met grote potentie!

Elk jaar belanden in Nederland meer dan vijftigduizend mensen in het ziekenhuis door verkeerd medicijngebruik. In het project LEAPfROG werken onderzoekers Cornelis Boersma van de Open Universiteit en Joanna Klopotowska van Amsterdam UMC samen met Vrije Universiteit Amsterdam aan een zelflerend medicatieveiligheidssysteem. Doel is om zorgverleners te ondersteunen bij het veilig voorschrijven van medicijnen, in eerste instantie aan patiënten met meerdere chronische ziekten.’ 
 
Cornelis Boersma: ‘Een prototype moet over vijf jaar klaar zijn. Uiteindelijk zou het een gepersonaliseerd medicijnadvies voor elke patiënt moeten genereren. Veilig, op basis van medische bronnen en data uit het patiëntendossier.’ 

Meer weten over dit project? Lees het in het open magazine van de OU.