YourMBA

Professional Program Healthcare Management (YourMBA) aan de Open Universiteit biedt inzicht in de mogelijkheden om de zorg te innoveren binnen de uitdagingen en kansen die het zorgveld biedt. Deze course wordt samen met experts uit het bedrijfsleven, de zorgpraktijk, de wetenschap en de overheid samengesteld en continu doorontwikkeld. Het programma is bestemd voor jonge academici of zorgprofessionals, voor ondernemers geïnteresseerd in de mogelijkheden van zorginnovaties binnen de gezondheidszorgsector. Benieuwd welke module bij jou past?

Bekijk het programma en meld je vandaag nog aan.
Aanmelden

Academic Director Rogier van de Wetering meer over de opzet van de your MBA, waarin Design Thinking een belangrijke rol speelt.

Modules

Oriënteren op het Zorgveld

– Start 1 november 2021. 

Met als doel het doorgronden van het complexe en dynamische zorgveld inclusief trends en ontwikkelingen, waardoor duidelijk wordt waar en hoe ondernemerschap en innovatie in de zorg bij kan dragen aan gezondheidszorg doelstellingen. Hier zullen ook de randvoorwaarden voor duurzaam succes aan de orde komen.

Bekijk aankomend programma

Financieren van de zorg

– Start 10 januari 2022.

Zorg in Nederland ook in de toekomst betaalbaar en toegankelijk te houden is cruciaal voor een gezonde maatschappij. Mede door demografische ontwikkelingen zoals vergrijzing staat het zorgstelsel al jaren onder druk, waardoor de urgentie van een aantal belangrijke vraagstukken alleen nog maar toeneemt. Hoe besteden we beschikbare financiële middelen zinvol? Hoe kunnen processen rondom zorginkoop en zorgverkoop zo efficiënt mogelijk worden ingericht? Hoe kunnen we het economisch effect van slimme zorgtechnologie in kaart brengen?

Meld je nu aan. 

Digitaal Ondernemerschap in de zorg

– Start 7 maart 2022.

Een digitale zorg-startup is dé droom van menig jonge ondernemer. En het realiseren van een virtuele kliniek of digitale zorgafdeling is hét toekomstbeeld van menig bestuurder in de zorg. Maar hoe kom je van idee tot bedrijf of nieuwe dienst? In deze cursus leer je de theorie om succesvol te kunnen ondernemen in de zorg én breng je deze direct in de praktijk onder leiding van succesvolle zorgondernemer en OU-hoogleraar Daan Dohmen. Met als hoogtepunt na 7 weken een presentatie van jouw bedrijfsplan aan een expert panel.

Meld je nu aan. 

Health Scale – up

– Start 6 september 2021 & 2 mei 2022.

Veranderen is niet praten. Veranderen is doen. Hoe zorg je dat je van werken aan oplossingen voor uitdagingen in de zorg als organisatie klaar staat om de oplossing bij jouw opdrachtgever te implementeren.

Meld je nu aan. 

Meer informatie & aanmelden
Het team van ons YourMBA programma bestaat uit Saskia Heijnens, Jacqueline Wolfs en Loes Moritz. Zij zijn dagelijks bereikbaar van 8.30 – 16.30 uur via:

  • e. You@ou.nl
  • t. +31 (0)45 5762777